Успостављање кућне канцеларије – на тај начин функционише ефикасан рад и дигитално умрежавање

Интернет чини живот угодним на много начина. То такође значи да умрежавање може учинити рад у канцеларији у свом дому много лакше него раније. Можете комуницирати са колегама и пословним партнерима у реалном времену путем ћаскања, присуствовати састанцима уживо путем видео телефоније и дијелити датотеке са другима у облаку једним кликом. Као резултат тога, више није неопходно заправо бити у канцеларији, као у прошлости, а умјесто тога можете радити удобно од куће. Ово је посебно корисно за мајке и очеве, али и за компаније које могу радити без великих пословних простора радом код куће. Међутим, да би у кући могла оптимално и ефикасно радити, потребна је одређена количина опреме.

Како изгледа одговарајући објекат?

дом-Оффице Сет-оранге-елементи-фор-море-креативности

Без обзира да ли је посебна соба или само ниша у дневној соби доступна за канцеларију у вашем дому, важно је имати угодну атмосферу. Ово је првенствено због намјештаја, који би требало најбоље држати у сјајним бојама и високом квалитету. Нико не воли да ради на стресном столу. Боје зидова и тепиха такође осигуравају позитивну радну атмосферу. На пример, зелена је добра за кућну канцеларију, јер има помирљив ефекат, а да те не умориш. Наранџасто и љубичице такође се препоручују јер пружају снагу и витализују или промовишу моћ одлучности и креативности. У том контексту, мора се споменути одговарајућа расвјета, што може помоћи и против замора и на тај начин осигурава ефикасан рад. Да би уштедели струју у сунчаним данима, препоручљиво је поставити стол у близини прозора. Одговарајући додатак дневном светлу је привесно светло које пружа директно светло изнад изнад радног места. Чак и подна светиљка ово омогућава и може се мењати појединачно ако има подесиву свјетиљку.
Поред тога, позадинско место за сједење игра важну улогу у благостању, што се постиже на столу за подесиву висину и сличну столицу за канцеларију. Ово такође треба да се ротира и да се може померати.

Шта је потребно за кућну канцеларију?

занимљива-идеја-дом-канцеларија подешавање

Поред радног места, ефикасан рад захтева и одређену уредску опрему, која првенствено укључује рачунар. Практично је изабрати бележницу, јер се то лако може одвести и на заказивање клијената или на службена путовања. Важно је и интернетски рутер који је важан предуслов за умрежавање са купцима, колегама и пословним партнерима, као и штампачем. Најважније је да се одлучите за мултифункционални уређај, фак, копир машина, скенер и штампач је у једном. Са једне стране то штеди трошкове у односу на појединачну куповину, а са друге стране штеди простор јер само један уређај мора бити у матичној канцеларији. Поред тога, препоручује се да штампач буде Ви-Фи способан тако да корисник може бежично приступити њим различитим уређајима као што су нотебоок, таблет и паметни телефон.
Друга опција је штампач који подржава Гоогле Цлоуд Принт. Ово је услуга која ради слично Апплеовој АирПринт-у. Међутим, за услугу Гоогле, штампач и уређај са којег се шаље задатак штампања не морају бити на истој мрежи. Уместо тога, датотеке се шаљу преко Веба. Ово омогућава кориснику да покрене посао за штампу док је у покрету, на примјер, када је управо био на заказану посјету. Функција Гоогле Цлоуд Принт такође омогућава више корисника да приступе истом уређају са различитих локација.
Неопходно за коришћење ове услуге је Гоогле налог преко којег се штампач може пустити. Поред тога, могуће је и овластити различите кориснике.

фото-дом-канцеларија поставили принтер_ИД

Који су модели штампача погодни?

Ако купите нови штампач за своју кућну канцеларију, требало би да се уверите да је обележен у складу са тим да бисте користили Цлоуд Принт.
Погодни штампачи су, на пример:

  • ХП еПринт модели
  • Серија Кодак: Херо, Оффице Херо, ЕСП Ц310, ЕСП Оффице 2100
  • Одређени уређаји компаније Епсон, Цанон, Делл, Бротхер итд.

Ако је модел способан Гоогле Цлоуд Принт, он доноси још један важан захтев - трајна веза са Интернетом. Ово је од суштинског значаја да се услуга уопште користи. Када су основе на месту, Цлоуд Принт се може користити одмах након регистрације штампача. Ради сигурности, пренос података преко ХТТПС интернет везе и биће избрисан одмах након слања.
Да бисте користили услугу на мобилним уређајима као што је паметни телефон или таблет, потребно је преузети апликацију. Варијанта је иста апликација самог Гоогле Цлоуд штампања, која је бесплатна. Надаље, доступне су алтернативе као што су ПринтерСхаре, Еасе Принт или ПринтЦентралПро (иОС), али оне коштају неколико еура.

дом-оффице сет-намештај-и-штампач

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map