Преко 90 невероватних идеја за тетоваже цвећа

Цвеће су неке од најупечатљивијих креација природе. Због своје лепоте и њиховог чудесног мириса, они су одувек били одличан извор инспирације за људе, па није ни чудо што су постали неки од најпознатијих тетоважних мотива. И многе жене и многи мушкарци добијају тетоважу цвета, не само зато што изгледа атрактивно. Таква тетоважа је много више од само накита за тело, јер она носи дубоко симболично значење само по себи. Ако сте се одлучили за тетоважу цвећа, онда сте у праву с нама. У овом чланку ми вам показујемо најпопуларније дизајне тетоваже цвећа и поделите неке занимљиве информације о њиховом симболичком значењу. Погледајте наше цоол идеје и пронађите инспирацију за следећу тетоважу!

Фловер Таттоо: Језик цвијећа

боје цветова тетоважа на подлактици, мала тетоважа, љубичастог цвета


Цвијеће играју важну улогу у нашим животима. Од рођења до брака до смрти - они скоро увек прате нас и помажемо нам да изразимо своја осећања без речи. Већ миленијумима, у неким културама у Европи, Азији и на Блиском истоку, људи су користили цвеће као средство невербалне међуљудске комуникације. Ова врста комуникације назива се "цветним језиком" и имала је за циљ да изрази различите жеље и осећања уз помоћ цвијећа. Такозвани "цветни језик" је можда и разлог због којег се данас различита симболичка значења приписују различитим типовима цвијећа.

Фловер Таттоо - тело накит са пуно симболике

боје тетоваже цвећа, тетоважа руке, црвена тулипана

Генерално, цвеће тражи лепоту, љубав, заједништво, рођење, раст и јединство. Али када су у питању тетоваже, различити типови цвијећа су повезани са различитим симболичним значењима. Симболика цветне тетоваже не зависи само од одговарајућег типа цвијећа. Такође, распоред цвећа, њихов број и њихова комбинација утичу на значења која преносе тетоважу. И то није све: симболика тетоваже цвећа такође може бити различита у различитим културама, што отежава избор правог предмета.

Као што ћете сазнати у овом чланку, тетоваже цвета су веома разноврсне. Они су несумњиво одлична алтернатива за свакога ко жели украшити своје тело шармантном тетоважом. Али, ако се одлучите за тетоважу са овим мотивом, прво морате сазнати за специфичну симболику цвијећа. Тек тада ће сигурно изабрати дизајн татоа који најбоље одражава његову личност.

Росе таттоо - симболика

човек са великом тетоважом цвећа, обојена тетоважа са мотивом руже

Ружа је веома популаран мотив за тетовирање. Генерално, то симболизује љубав, наду и лепоту. Међутим, када се представља трње, то може представљати губитак и бол или показати да одређени носилац тетоважа или носилац не придаје велику важност спољашњој лепоти. Симболика тетоваже са мотивом руже такође зависи од броја латица и њихове боје. Сада вам кажемо како значе различите боје:

 • жута: Жута ружа је обично повезана са љубомору. Међутим, као мотив за тетоважу симболизира радост, заштиту од завидних очију и љубави.
 • црвена: Као што већ већ знате, црвене руже су симбол праве љубави и страсти. У зависности од конкретног дизајна тетоваже, они такође могу представљати губитак.
 • bela: Беле руже чине чистоћу, духовност и младост.
 • роса: Ружа ружа симболизује исцељење, милост, елеганцију и врлину.
 • плава: Плаве руже су повезане са недоступним циљевима (недостижним, немогућим).
 • блацк: Црна ружа је симбол опроштаја, смрти и таме.
 • наранџаста: Тетоважа наранџасте руже као мотив представља ентузијазам, узбуђење и љубав према животу.
 • љубичаста: Љубичасте руже стоје за чаробњом и љубави на први поглед.

Лотус Таттоо

цветови тетоважа, ружичасти лотус у комбинацији са геометријским мотивима на подлактици


Лотос је посебан цвет. Растава у језерима и језерима, где има пуно блата. Али пошто су јој листови отпорни на течност, увек остаје чист и леп. Цвет лотоса је миленијумима фасцинирао човечанство и постао значајан симбол у многим религијама. У будизму, на пример, представља чистоћу тела, ума и душе иу хиндуизму он симболизује мудрост и духовни раст. Лотосов цвет такође игра важну улогу у митологији и култури многих земаља. У египатској митологији, на пример, повезана је са богом сунца Атоном. У Шри Ланки то је симбол врлине, чистоће и дисциплине. У индијској и азијској култури, она је повезана са лепотом и женственостима.

Лилија тетоважа

Таттоо значење, велика обојена тетоважа са ружичастим лилијама

Љиљан је један од најпопуларнијих цвијећа на свијету. Као и лотос, носи различита симболичка значења у различитим културама и религијама. У египатским и грчким културама, овај егзотични цвет представља плодност, у Кини се стоји изобиље и чистоћа, ау хришћанству је повезана са Девица Марија. У неким другим културама, љиљани су симбол синдикалних и трајних односа и стога се користе као декорација на венчањима. Када је реч о тетоважама са мотивом љиљана, различита значења се приписују различитим врстама љиљана. На пример, тетоважа лилија тигра представља богатство, док тетоважа са ватреним љиљаном као мотив представља мржњу.

Тулипани тетоваже

цвеће тетоваже, жена са клеурен воденим бојама тетоважа на руци

Тулипани су пролећни цвјетови који не само да изгледају врло лијепо, већ су такођер врло отпорни. Сваке године поново расте и постаје симбол лепоте, препорода и одлучности. Занимљива чињеница о тулипанима је да, као и сунцокрети, константно окрећу главу према сунцу. Због тога се често придружују љубави према природи, аспирацији, еволуцији и адаптацији. Као и друге тетоваже цвећа, тетоваже са мотивом тулипана носе различите значења и откривају много о личности свог носиоца. Људи који се одлуче за тетоважу са овим мотивом обично су веома флексибилни. Они прихватају сваки изазов у ​​свом животу и брзо превазилазе све потешкоће. Људи који добију тулипану тетоваже су такође константно фокусирани на своје циљеве и спремни су за било шта да дођу до њих.

Даисиес Таттоо

значење тетоваже, жена са великом црном и сивом тетоважом са мотивом даиси

Тетоваже наруквице изгледају врло женствено и не чуди што већина жена добија тетоважу овог мотива. Уопштено, тетоваже црвене боје представљају лепоту, чистоћу и женственост. Али они такође могу симболизовати срећу, невиност, мир, младост и храброст. Симболичко значење тетоважа са мотивом гуске и цвета зависи и од његове боје. Ево неких информација о специфичној симболичности различитих боја:

 • Црвени гусарски цвијет: Црвени гусарски цвијет представља смелост и енергију.
 • Жута Даиси: Жути гуски цвет је повезан са интелигенцијом.
 • Плави гусак: Плаве црвене цвијеће представљају наше емоције.
 • Бијели гусар: Тетоважа беле црне боје као мотив симболизира чистоћу и невиност.

Сунцокретова тетоважа

тетоважа жена, црна и сива тетоважа са великим сунцокретима

Сунцокрет је симбол топлине, енергије и среће. Током година она је фасцинирала људе широм света са својом лепотом. Различите древне цивилизације придружиле су овај прелеп цвет са различитим симболичним значењима. Ево неких од њих:

 • Грчка цивилизација: У грчкој култури, сунцокрет је био симбол водене нимфе Цлитие, који је био заљубљен у бог Сунца Аполон. Легенда каже да је девет дана гледала како Аполон помера свој ауто преко неба, а потом се претворио у сунцокрет. Према легенди, и данас се сунцокрет прелази на сунце, док Клитија тражи свог изгубљеног љубавника.
 • Древна Инца цивилизација: За древне Инке, сунцокрет је био симбол богиње Сунца и стога је био високо цењен.
 • Кинеска митологија: У кинеској култури, сунцокрет је повезан са дугим животом и срећом. Раније су појели кинеске империје зато што су веровали да ће на тај начин постати бесмртни.
 • Сунцокрет у езотеричком хришћанству: У езотеричком хришћанству, сунцокрет је био симбол вјеровања у Бога.
 • Сунцокрет у америчкој култури: Древни Индијанци су повезали сунцокрет са плодношћу и енергијом.

Хибискусова тетоважа

цвет тетоважа, мала црна и сива тетоважа на руци, тетоваже за жене

Хибискус је егзотични цвет, дубоко симболичан за многе културе у Пацифику. На Хавајима, хибискус је повезан са моћима и краљевством, због чега су се краљеви и краљице острва украшавали. У Кореји је симбол бесмртности, ау Малезији представља храброст, част и живот. Хибискус је такође веома симболичан за Кинезе. У кинеској култури се залаже за невиност, благост, богатство и славу. Хибисцус доноси многе асоцијације, тако да тетоваже са овим мотивом могу пренети много различитих значења. Генерално, они симболизују елеганцију, лепоту и деликатност.

Тетоваже цветова су шарене, лијепе и делотворне. Погледајте нашу галерију слика и узмите инспирацију!

велика цвјетна тетоважа на руци, обојене тетоваже са цветним мотивима

цвеће тетоваже, жена са великом тетоважом мака на руци

велика цвјетна тетоважа на леђима, тетоважа са пуно мака

Тетоваже цвећа на надлактици, тетоважа акварела са цветом, четкама и луком

Човек са тетоважом у боји цветова, велика црвена ружа на његовој надлактици

Обојена тетоважа са ружом као мотив 

Цветне тетоваже за жене, жена са црвеном ружом на надлактици

тетоваже цветова цвећа, велика тетоважа хризантема на подлактици

тетоваже цветних цветова, тетоважа са цвјетним мотивом на ногама

цветне тетоваже за жене, жена са тетоважом сунцокрета на страни тела

Велика тетоважа сунцокрета на рамену

Тетоваже цвећа, жена са великом тетоважом сунцокрета на њеном рамену

цветне тетоваже, обојене тетоваже са мотивом сунцокрета, тетоважа водене боје

тетоважа цвећа на надлактици, фарбге тетоважа са пуно цвијећа

цветне тетоваже, тетоважа са три жуте цвијеће на руци

Галаки Росе на подлактици

цветне тетоваже, галаки таттоо на подлактици, тетоважа са мотивом руже

тетоваже цветова, жуте хризантеме на руци, тетоваже за жене

цветне тетоваже, обојене тетоваже са цветним мотивом на врату

тетоваже тетоваже, тетоваже на врху, жену са тетоважом у боји

цвијеће и њихово значење, велики црвени цвијет на подлактици, тетоважа руке

цветне тетоваже за жене, жену с великом тетоважом, црвене руже

Веома реална тетоважа са ружом као мотив

цветови за тетовирање, реална ружа на подлактици, тетоважа руку

цветови за тетоваже, цвет са цвијетом са пуно детаља, татоо за руке

тетоваже цвећа, црне и сиве тетоваже на подлактици, тетоваже за жене

цветове за тетоваже, човека великог цвета у црном и сивом на рамену

тетоваже, тетоваже сиблинга, тетоваже са цветним мотивом

тетоваже, мала тетоважа на страни тела, тетоважа руже

Тату са рукавима у боји са пуно цвијећа

цвеће за тетоваже, велика тетоважа на целој руци, тетоважа рукава

цветови за тетоваже, обојене тетоваже различитих цвијећа

Таттоо значење, црне и сиве тетоваже на руци, руже и марамице

Тетоважа тетоважа жена са црном и сивом тетоважом на рамену

Таттоо значење, тетоважа у црној и сивој цвијећама и компас

значење тетоваже, жена са црном и сивом тетоважом на надлактици

Црно сиве Лотус тетоваже на ногама

тетоважа цвећа тетоважа, мала тетоважа са мотивом љиљана на стопалу

Таттоо значење, жена са тетоважом хризантем у црној и сивој боји

Таттоо значење, многа мала цвијећа у црној и сивој читавој руци

Таттоо значење, тетоваже надлактице, црне и сиве руже тетоваже

тетоважа жена, велики црни и сиви цвјетови, тетоваже за жене

Апстрактна цветна тетоважа на руци

Таттоо значење, апстрактна тетоважа у црном и сивом на подлактици

Тетоважа означава тетоважу са мотивом љиљана на подлактици

Таттоо значење, тетоважа рукава са црвеном ружом, микрофон и ноте

Таттоо значење, тетоважа са јапанским мотивима, црвени цвет

значење тетоваже, обојена ружа на зглобу, обојена тетоважа

Ефективна тетоважа са Лотусовим мотивом на леђима

жена тетоваже, детаљна тетоважа са ружичастим лотусом

Таттоо значење, акварел тетоважа са ружичастим мотивом

жена тетоваже, племенска тетоважа у комбинацији са црвеним цвијетом и сунцем

цветни тендрил, тетоважа у боји у комбинацији са колибрима

таттоо бацк воман, мала тетоважа у плавој бијелој флоцкед хаљини

тетоваже цветне тетоваже, црне и сиве тетоваже, мале тетоваже

Мала цветова тетоважа у црној и сивој боји

цветни тендрил на надлактици, жена са малу тетоважу у црној и сивој боји

тетовиран цветни цвет, црно и сиво цвијеће на руци

цветни тендрил на рамену, тетоважа цветног мотива, тетоваже за жене

цвет тетоважа, велика црвена ружа на руци, обојена тетоважа руже

цвет тетоважа, жена са плавом косом и црно-сиву тетоважу

цвет тетоважа, жена са малом тетоважом са цвјетним мотивом

Идеја за тетоважу цвета на врату

тетоважа цвет, жена са великом реалном ружичастом тетоважом на врату

тетоваже великог боје тетоваже на тијелу

цвет тетоважа, велика ружа у комбинацији са геометријским мотивима и полумјесецом

тетоваже, црне и сиве цвијеће на надлактици, тетоваже за жене

тетоважа цвет, жена са великом бојом тетоважа са мотивом Калла

цвет тетоважа, цвет лотоса црвеном и наранџастом на надлактици, тетоважа руке

Цветови трешње су традиционални јапански мотив за тетовирање. Они симболизују лепоту, живот и морал.

цветови значе, тетоважа са јапанским мотивима, цветови вишње

тату цвет, велика реална црвена ружа на руци, тетоважа руже

тетоважа цвет, жена са обојеним тетоважама са великим цвијећем

цвеће за тетоважу, жена са малом тетоважу руже на њеном рамену

цветови за тетоваже, велика црна и сива тетоважа са мотивом хризантема

цветни тендрил у црној и сивој боји на телу, тетоваже за жене

цвет тетоважа, велика црна и сива тетоважа на бутину

Хибискусова тетоважа на рамену

тетоваже цвећа, човјек с црном и сивом тетоважом на рамену

тетра цвет тетоважа, црне и сиве тетоваже са великим цвијећем

Цветови тетоваже, супер реална неба плава ружа на руци

тетоваже цветова тетоважа, црвене лилије у комбинацији са апстрактним елементима

жена тетоваже, обојена тетоважа са цветовима на рамену

цвеће тетоваже, жена са реалним тетоважом на рамену

тетоваже цвећа, обојене тетоваже са великим цвијећем на надлактици

тетоваже цвећа, тетоважа руке, црно-сиво лотосов цвет татоо

Тетоваже са цветним мотивима изгледају веома елегантно и женствено

цветни тендле у црном и сивом, тетоважа руку, тетоваже жена

тетоваже цвијеће, мала тетоважа са различитим цвјетовима на руци

цвијеће и њихово значење, велико цвијеће цвијеће на надлактици

Цвеће и њихово значење, тетоважа стопала, жути цвет са црвеним луком

тетоваже цвећа, велика црна и сива тетоважа са мотивом љиљана

цвијеће и њихово значење, обојене тетоваже са црвеним хибискусом и колобријем

Татоо са традиционалним јапанским мотивима у комбинацији са великом црвеном хризантемом 

Цвеће и њихово значење, тетоважа ногу, тетоважа са црвеном хризантемом

цвијеће и њихово значење, мала тетоважа у црној и сивој боји

цвијеће и њихово значење, човјек с шваз-сивом хризантемском тетоважом на врату

цвеће и њихово значење, реална тетоважа са мотивом руже

цвеће и њихово значење, човек са великом тетоважом са мотивом хибискуса

цвијеће и њихово значење, тетоваже надлактице, обојене тетоваже

Цветови на нози

тетра цвет тетоважа, тетоважа са мотивом хибискуса на ногама, тетоваже за жене

цвијеће и њихово значење, црна и сива наруквица тетоважа на подлактици

цвеће тетоваже, мала тетоважа са геометријским мотивима и ружа

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

19 + = 21

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map